Horváth Dusán

#Képzések

SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium, Budapest

2014 - 2016 Szoftverfejlesztői hallgató

Számomra ez a felsőoktatás,- illetőleg vele járó évek hozták el az igazi elköteleződést a szakma iránt. Ekkor sikerült valódi módszerekkel elsajátítanom a fejlesztés elengedhetetlen alapjait. Az első év után szakmai gyakorlaton vettem részt, melyet az intézmény biztosított. Végeztével pedig teljesített mérföldkövekkel és szakdolgozattal távoztam, melyre kiemelten büszke vagyok.

Apáczai Csere János Gimnázium, Pécs

2010 - 2014 Általános informatika, tanuló

Az intézménybe általános informatika szakra nyertem felvételt, ahonnan sikeres érettségivel távoztam 2014-ben. Az itt töltött évek alatt az oktatásban az office csomag, és a számrendszereken túl jelen volt a Scratch alapú programozás is. Ezzel a módszerrel sikerült elsőként megértenem a programozási szemlélet mivoltait.

Jókai Mór Általános Iskola, Pécs

2002 - 2010 Tanuló

Az első 16 évig tartott intézményem. A kezdetektől 8 évet tanulóként, a fennmaradót pedig ifjúsági vezetőként képviseltem, melyet a gimnáziumi éveim alatt párhuzamosan valósítottam meg. Az utolsó nyolcadik, tanulói évünkben pedig terítéken volt a Turbo Pascal, és Comenius Logo készségfejlesztők ismeretszerzése is.

#Munka

Android fejlesztő, projektmenedzser

2018 Ápr. - 2020 Szep. InfoFrame Kft.

Megérkeztem immáron a 2. cégemhez, ahova konkrét teljesítési és ön-visszaigazolási céllal jöttem. Munkába álláskor neki is láttam az egyik itthoni, országos szolgáltatás teljes körű felújításához. Ez pedig a Köpönyeg időjárás előrejelentő. Tudatos szerencséből fakadóan Én képviseltem, irányítottam a 2 natív platformhoz kapcsolódó feladatokat, egyfajta belsős termékmenedzseri pozíciót ellátva. A határtalan kreativitás végett az első körös átadást követve jött is az ok ennek bő-körű üzemeltetésére és továbbfejlesztésre egyaránt. A korábbi munkáltatómtól való elválás külsős szemmel nem egyértelmű, viszont tagadhatatlan, hogy ezt az új, -már jelenleg is havi több százezer aktivitással rendelkező alkalmazást Én írhatom újra, elég kecsegtetőnek bizonyult.

Android fejlesztő, mentor

2016 Nov. - 2018 Ápr. Appz4 Kft.

A vállalat, ahol elsőként sikerült elhelyezkednem. Az eltöltött időszakom alatt temérdek megvalósult projektnek lehettem a részese. Az általam publikáltak többjére kiemelten büszke vagyok. Ezek közül emelném ki a Localtor appot, melyet teljesen egészében Én tervezhettem meg, csak úgy, mint az iWork alkalmazást. Külön örömömre szolgált, hogy részese lehettem Európa első okoshotelének fejlesztésén, ahol menedzsment szinten is bőven kivehettem a részem. Sikerült továbbá szert tennem virtuális valósággal kapcsolatos megrendelés megkaparintására is, melyben a Nokia LiveSight motorja segített, amit az iWelcome2 appon keresztül adhattunk át. A projektekkel párhuzamosan aktívan gyakorolhattam a mentorsággal összefüggő képességeimet is, melyek hosszútávon garanciálisnak bizonyultak. Zárásként említve köszönöm nekik, hogy az ő segítségükkel beindíthattam a céges karrieremet.

Menetrend projekt

2013 - Napjainkig Személyi vállalkozás

Egy szerény ötletből felépített, gondosan megtervezett tömegközlekedésnek szánt mobilalkalmazás. Az eredeti funkcionalitása offline menetrendi adatok menedzsmentjére volt beállítva. Ezt használva könnyedén tervezhetővé alakultak a változatos útvonalaink. A premier szeretett Pécs otthonomban debütált elsőként. Ennek praktikusságára alapozva 2017-ben, több béta prezentálását követően Budapesten is megjelent, immáron valós idejű adatokkal felvértezve. A szolgáltatások kizárólagosan a Google Play-en keresztül érhetőek el, és függetlenek a hivatalos helyi vállalatoktól, szervezetektől.


Tervezés, megjelenés

Mobil felület

Weboldal

Mobil UX

Mi kellhet egy felhasználónak ?

Material Design szemlélet

Nyelvi ismeretek

Android

Java legacy

Kotlin

Sqlite

Flutter

Xml - Json

C++ / C#

Php

HTML


#Hétköznapokban

...az a srác vagyok,

aki kora 17 évesen nem csak a fejébe veszi, hogy létrehoz egy város közösségének szóló menetrend appot, melyet pár hónap alatt több ezer emberhez juttat el


aki sosem tudta mi lesz az ebéd, ezért készít egy élelmezés vezető appot a kollégiumának, amit 2 tanévig üzemeltet


aki megunja követni hol is lesz a következő órája, ezért készít egy elektronikus napló appot a felsőoktatási intézményének, amit több hónapon keresztül, valós időben ütemezett