Horváth Dusán

Európai időjárás

Részletek

Ez a produktum egy beadandó dolgozatnak volt az egyik jelentős szereplője a felsőoktatási tanulmányaim alatt. Eredetileg NetBeans-es projektnek kellett volna lennie, viszont mivel azt elavultnak tartottam, így az android platformot részesítettem helyes alternatívként. Ezáltal a forráskód logikai és funkcionális szegmense azonosan java programkódban íródott.

Ez egy időjárás jelentő alkalmazás, ami az általad kiválasztott főváros alapján adja vissza, jeleníti meg az aktuálisan lekért pontos adatokat.

A meteorológiai információk nem fizikai, helyszíni kitelepítéssel oldottam meg, hanem a már globálisan bevált OpenWeatherMap  szolgáltatáshoz fordultam. Emlékeim szerint ez volt az a szakasz, mikor elsőként ismerhettem meg a JSON formátum és annak feldogozásnak rejtelmeit. Ezt segítette elő, hogy az api, melyet a dinamikus tartalmi kivonathoz igényeltem, restful megvalósítással rendelkezett.

Az alkalmazás nettó kódolási ideje pár nap alatt végbe is ment. A keret-publikáció viszont azonnal megemelte a lehetséges teljesítési időintervallumot. Hozzávetőlegesen ~6 nap alatt készült el, melyet ütemterv szerint publikáltam is a Google Play áruházba. A szolgáltatás legutóbbi frissítése átlépte a 3. évet is, azóta pedig a mai napig helytálló, pontos és kompatibilis működést garantál.

Megjelenés: 2015 December 25

Letöltés
image

Adatlap

Az európai fővárosok aktuális időjárás jelentője.