Horváth Dusán

Android.hu

image

Részletek

A mini projekt, mely szigorúan tanulási szándékkal jött létre. Eredeti tervek szerint a publikáció sem jöhetett szóba, viszont végezetül a Google Play Áruházban parkoltattam le, - a saját fejlesztői elérhetőségemen belül. Világmegváló célok az app kapcsán nem merültek fel. Így ameddig csak módomban állt, karban is tartottam.

Mikor még beszélhettünk róla, az egyik kedvenc, napi szinten olvasott technikai cikkoldalam az android.hu volt. Viszont napjainkra feltételezett üzemeltetési gondokra hivatkozva már nem teljesíti a célszolgálatát.

Az app a weboldal gondosan megtervezett felületét és erre épülő felhasználói élmény sikereinek mivoltát használta ki.

A natív funkcionalitás észrevehetően kimerül egy rögzített WebView-ban. Implementálásra került továbbá a böngészők ismert valamennyi fő funkcionalitása is. A képesítések közt szerepelt, hogy rendelkezhessen: frissítés, kezdőlap és információ szerepkörrel is. Az utóbbiakat kidolgozva a produktum ezzel készen is állt a kitűzött formátumba.

Érdekességképp a megjelenést követően a törzs-szolgáltató felé jeleztem is az elkészített appomat. Amennyiben gondolják és igényt is tartanak rá: írjanak róla egy cikket, mint egy alternatív mobilos koncepció. Gyors viszont reakciót követve, külön kiemelték, hogy legyek kedves eltávolítani a termékemet a Google Play Áruházból. A szándékot preferálva támogatták a lelkesedést, ellenben tájékoztattak, hogy rajta vannak a hivatalos natív megoldáson. Teltek múltak az idők és sajnos nemhogy az utóbbi nem jött össze, felmutatható időre elérhetetlenné vált az oldaluk, amit személy szerint csak sajnálhattam.

Megjelenés ideje: 2015. December 24

Illusztráció
image

Adatlap

Az android.hu, cikk és blogoldal nem hivatalos natív mobilalkalmazása.