Horváth Dusán

TMTK web

Bevezető

image

A weboldalt megelőzve említésre méltó, hogy ebben a kollégiumban két tanévet töltöttem el. Már az elején kiderült, hogy nem lesz egy leányálom, de az utolsó napokat eltöltve, a kiköltözéskor rájöttem: teljesen alkalmas volt a  felsőfokú tanulmányaim és Budapestre történő költőzésem beindításához.

A beköltözéskor nem voltak nagy elvárásaim, hiszen erős feltételezéssel tudtam mire számítok. Azt mindenki hamar és könnyen észrevehette, hogy egy újabb tipikus állami és egyben konzervatív intézményről beszélünk, ahol a vezetőség sem különb az utóbb írtaktól. Ezt nem szabad hibának elkönyvelni, csupán  illik néha illene felfrissíteni a polc szemmagasságában tárolt repedezett porcelánjait.

image

Részletek

A projekt ötlete 1 hónapra rá alakult ki az, - azonosan hozzám kapcsolódó, androidos mobilalkalmazást követően. Az elképzelés onnan jött, hogy miképp lehetne egy windows xp-s korszakban legyártott site-ot érdemileg felújítani, a világ akkori modern, de klasszikus motívumainak biztosításával. Észrevettem, hogy a kollégium oldala (,az étlapot leszámítva) aligha volt karbantartva és több helyen nem pontos adatokat nyújtott az olvasónak. Innen jött a kiskapu, hogy valakinek jogorvoslatot kell gyakorolni az intézmény média ügyi felületein. Ezt követően pedig szó, és engedély nélkül neki is láttam elkészíteni az új weblapot. Emlékeim szerint nem is került többe, mint 1-2 héten át kihagyott esti pár óra, sajnos publikációra nem tudott kerülni viszont megérte!

A munkálatok befejeztével jelentkeztem is igazgatóságon, hogy hoztam egy kellően stabil batyut, mely egy újabb hosszabb periódusban emelhetné az intézmény színvonalát. Megtekintették, visszaigazolták a helyességét és kiemeltem megdicsérték. Válaszul pedig utána járnak mi tévők lehetnek a cserével kapcsolatban. Teltek a hetek, de igazából semmi nem történt, viszont legalább mindig lehetett kire mutogatni. Bár igaz ki nem mondták, hogy igényt tartanak rá, csupán elkötelezettek voltak a "hamár elkészült, legyen vele valami" igéhez. Hol a rendszergazdák, hol a Klikk spanja hiányzott az összetevőből. Eltelt pár hónap azonosan és így le is tettem erről a munkámról.  A konklúzió számomra az volt, hogy rossz évjáratú ajtón kopogtatok és nem éri továbbra sem előre gondolkodni vagy kérdezni, hisz nem lett volna meg ez a referenciám.

Az oldal, - mint az utóbb alá is lett támasztva, végig localhost-on futott. A tartalom tematikája újat nem tervezett mutatni az érdeklődőnek. Az oldal kivonat az akkor élesen futó szerverről lett lemásolva (www.tankol.hu, mostanra www.tmtk.hu). Mint az a korábbi hobbi projektjeimből kiderült, ezzel szemben sem voltak anyagi vonzatú elvárásaim. Nagyon szívesen csináltam, mint egy felmerülő újabb feladvány a tarsolyomban.

A produktum, - mondhatni statikus tájékoztató oldal, is azonosan az Artisteer program keretein belül került kivitelezésre. Immáron képes volt elbánni a különböző méretű és skálájú eszközök-megjelenítőkkel  is. Ebből fakad, hogy akkoriban, - már egy ideje nyomatékosan piacot képviselő társadalom, az oldalak hatalmas százalékát mobilról indítványozták. Ezért is volt kritérium az oldal responsive kompatibilitása.

Betekintés

A weboldal 2014 őszén készült, így valótlan adatokat tartalmazhat. Kérlek ennek tudatában értelmezd a hivatkozó információkat a betekintéskor!

Előnézeti kép

image

Adatlap

  • Demó

  • október 21, 2014

A Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium hivatalos weboldalának rekonstrukciója.

Címkék